Home » Archief wandelverslagen » Wandelverslagen 2014-2015

Wandelverslagen

28 december 2014 7e etappe Drentelaarpad

Vanochtend arriveerden 2 dames en 6 heren bij het hotel in Balkbrug. De wwersomstandigheden waren bijna perfect voor een winterse dag. Nadat we de Hoogeveense vaart waren overgestoken ging het richting Zuidwolde. Bij een stuw bleven we even staan kijken naar het water dat daar naar beneden stort. We vervolgden de weg een stukje langs het water om daarna weer richting het zuiden af te zakken. Vlak voor Zuidwolde gingen we westwaarts. Onderweg passeerden we camping de Entekoele, vernoemd naar de naastgelegen vijver waar vroeger tamme eenden zwommen. Via bospaden, een ven, halfverharde wegen ging het naar de lunchplek. Na 20 min vervolgden we de tocht langs een akker. Verderop passeerden we het Meeuwerven, betraden we een prachtig heidegebied en kwamen we langs het spookmeer. We staken de Reest over en waren in Overijssel. Even verderop passeerden we in Oud Avereest een mooi kerkje. Om circa 15.00 uur liepen we Balkbrug in. Het dorp is onstaan aan het kanaal de Dedemsvaart. Het dankt zijn naam aan een balk die onder een brug in het kanaal lag. Deze balk moest voorkomen dat schepen met te grote diepgang deze brug konden passeren.

P1010649copy.JPG  P1080334copy.jpg  P1080371copy.jpg

18 januari 2015  Knapzakroute Tiendeveen

We waren met 21 wandelaars waar de laatste km's nog 3 bijkwamen en op het eind nog 1 wandelaar. Het totaal kwam daardoor op 16 heren en 8 dames. Al snel na de start kwamen we door Martensplek een gebied met o.a heide. Nadat we de N374 hadden overgestoken ging het even over een avonturenpad. Door metersbrede plassen. Snel erna kregen we weer drogere grond onder de voeten bij de plaggenhut. Vlak daarbij lagen oude bunkers. Vroeger in bezit van Defensie nu eigendom van Natuurmonumenten. In Nieuw Balinge liepen we door bungalowpark de Brestroeken. De naam is afgeleid van het Breijstruiksmeer in Mantingerzand. Via een kelin paadje kwamen we in het mantingerzand. Een prachtig gebied met heide, jeneverbessen, enz. De wandeling ging verder langs een plaats waar in WO2 een kamp was gevestigd.Hier waren Joden gehuisvest die in het Hullenzand tewerk werden gesteld. Daarna kregen we weer een stuk  avonturenpad. De hullenzandweg een bestaande weg tussen 2 nieuwe natuurgebieden die recent door Natuurmonumenten aan elkaar zijn gekoppeld. Na weer een stukje door het Mantingerzand te hebben gelopen kwamen we weer in Nieuw Balinge. Het laatste uur hadden we jammer genoeg wat regen. Maar na de wandeling smaakte het stamppotbuffet ons goed.

IMG_6235.JPG  P1010688Small.JPG  P1060016Small.JPG  P1060052Small.JPG

8 februari 2015 LAP 1e etappe Hannekemaaierspad

Er verzamelden zich 6 heren en 2 dames in cafe de Haven in Scheemda. De wandeling startte in Bad Nieuweschans, bij Fontana. Daarna liepen we strak langs de Duitse grens. Geen spannende weg maar gelukkig kon JH ons veel over het gebied vertellen. Met een mooie boerderij en winteragonieten viel er toch wat te zien. Even later zaten we bij de Boneschans een mooi hoekje. Na Boneschans ging het door een natuurgebied met uitkijkpunt. Daarna weer een lang stuk. We kwamen bij Oudeschans. Een stukje ging het over de vestingswal daarna door het dorpje. De geschiedenis is overal te zien. Hierna was het even gebeurd met alle moois. Kilometers lange asfalt door de landerijen en langs Pekel-Aa en A7. Gelukkig bogen we af en liepen door een mooi natuurgebied met veel zwanen en Schotse Hooglanders.We kwamen uit in Winschoten. Het oude gedeelte was mooi met prachtige gebouwen. Langs de provenciale weg, langs Eextahaven ging het naar Scheemda.

P1010727Small.JPG  P1010730Small.JPG  P1010738Small.JPG  P1010742Small.JPG  P1010762Small.JPG

 

 

 

 

8

Maak een Gratis Website met JouwWeb